top of page

THA BUS ON TOUR.

Filmpje op YouTube school de Groevenbeek,

Hier staan Vanity Darrien en Mylene op met een gastles.

Gezinshuis Gentle met Tha bus.

Tha Bus On Tour - Groevenbeek College Ermelo 2013

Beeldverslag van Tha Bus On Tour op het Christelijk College Groevenbeek te Ermelo tijdens de week van de Jeugdzorg 2013.Wil je meer weten over Tha Bus of over jeugdzorg? Check www.thabus.nlP...

Op vrijdag 18 oktober 2013 zijn we mee geweest met Tha bus on tour

als gast om mee te kijken met de jongere die hun verhaal vertellen.

Kijk op http://www.youtube.com/watch

We zijn naar T beeckland geweest in Vorden.Een geweldige ervaring voor ons,In de week van de Jeugdzorg gaan we we de hele week mee naar verschillende scholen,Zie op www.thabus.nl voor meer informatie.

Op 29-10-2013 hebben we daar een gastles voor gevolgd bij zorgbelang om ook voor een klas ons verhaal te doen.

Wegens succes verlengd: Tha Bus weer op tournee langs scholen

Tha Bus is een toegankelijke rondtrekkende roadshow over jeugdzorg, die middelbare scholen bezoekt met een grote Amerikaanse schoolbus. De bus brengt stellingen en mooie optredens met zich mee, maar vooral leerzame gastcolleges van leeftijdgenoten die 'in de jeugdzorg zitten' en hun hulpverleners. Tha Bus laat vooroordelen over jeugdzorg razendsnel sneuvelen.

Gedeputeerde Annemieke Traag schoof zelf ook aan in de klas tijdens het bezoek van Tha Bus aan het Citadel College in Lent op 15 november. Zij vindt Tha Bus een erg goede zaak en bevestigde dat de roadshow wegens succes verlengd wordt: ook in schooljaar 2013/2014 biedt de provincie weer een aantal scholen een roadshow van Tha Bus aan.

Beeld van jeugdzorg

'Ik dacht dat Jeugdzorg altijd betekende dat je uit huis geplaatst wordt, maar dat is dus niet zo', zegt leerling Martijn (13). Martijn en andere tweede- en derdejaars worden tijdens een gastcollege in één klap een stuk wijzer over wat jeugdzorg eigenlijk inhoudt. Of de kinderen altijd het 'probleem zijn' bijvoorbeeld; soms kunnen juist de ouders (even) niet goed voor hun kinderen zorgen. Of dat je niks meer mag; gezinsouders kunnen je juist je rust, veiligheid en vertrouwen teruggeven. Jeugdzorg kan ook betekenen dat ze jou en je ouders gaan helpen dingen op orde te brengen, terwijl je gewoon thuis kunt blijven wonen.

Op de juiste plek

Mandy (16), Benjamin (15) en Sabine (14) vertelden in Martijns klas dat ze na een onrustige thuissituatie nu op de juiste plek zitten. 'Ik kan het supergoed vinden met mijn gezinshuisouders en ik heb bij hen een fijn leven', vertelde Benjamin. In een andere klas vertelden pleegkinderen waarom zij niet meer thuis konden wonen, maar opgenomen werden in het gezin van Gerty en Suzan en hun dochter Vanity (12). De verhalen maken de leerlingen echt stil. 'De colleges zijn ontzettend verhelderend', volgens gedeputeerde Annemieke Traag.

Scholen die belangstelling hebben voor een bezoek van de roadshow kunnen zich aanmelden op de website van Tha Bus.

bottom of page